​Σοκ προκαλεί ένα βίντεο το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος και δείχνει ένα μικρό αγόρι να εκτελεί με πιστόλι δύο Ρώσους κατασκόπους.

Το βίντεο, διάρκειας επτά λεπτών, δείχνει το παιδί, ηλικίας περίπου 10 ετών, να πυροβολεί τους δύο άνδρες, που είναι γονατισμένοι και τρομοκρατημένοι.

isis3.jpg
screen-shot-2015-01-13-at-6-44-42-pm.png


Τα θύματα βιντεοσκοπήθηκαν νωρίτερα κατά την ανάκρισή τους για την υποτιθέμενη απόπειρά τους να διεισδύσουν στις τάξεις του ΙΚ στη Συρία.

Σύμφωνα με το CBS, δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί η γνησιότητα του υλικού, ενώ αναζητείται εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης, προκειμένου να ενημερώσει για το κατά πόσο οι δύο όμηροι εργάζονταν για λογαριασμό της Μόσχας.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti μετέδωσε, πάντως, ότι εκπρόσωπος της FSB (οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας) δήλωσε ότι δεν θα κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα.

isis-boy-2.jpgΤο εν λόγω βίντεο πάντως έρχεται μία μέρα μετά από την δημοσιοποίηση ενός άλλου βίντεο στο οποίο φαίνεται ένα 14χρονο αγόρι να κρατά μια βόμβα, στην επαρχία του Ιράκ Salahuddin. Σύμφωνα με τους τζιχαντιστές το παιδί έλαβε μέρος σε επίθεση αυτοκτονίας.