Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί την Παρασκευή στο Παρίσι για συνομιλίες με τις γαλλικές αρχές μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στη Γαλλία που προκάλεσαν τον θάνατο 17 ανθρώπων την περασμένη εβδομάδα αλλά και για να εκφράσει την αλληλεγγύη του για τα θύματα της επίθεσης κυρίως στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, σύμφωνα με το Πρακτορείο Reuters.

«Θα ταξιδέψω την Πέμπτη και θα βρίσκομαι εκεί την Παρασκευή», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Ινδία, διευκρινίζοντας ότι θέλει να «δείξει τη σχέση που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και του παλαιότερου συμμάχου μας».

Ακόμη είπε: «Η σχέση με τη Γαλλία δεν στηρίζεται σε μια ιδιαίτερη στιγμή ή ημέρα. Είναι μια διαρκής σχέση, πολύ βαθιά ριζωμένη στις κοινές αξίες, κυρίως την αξία της ελευθερίας της έκφρασης» και πρόσθεσε:

«Από την πρώτη στιγμή προσφέραμε τις υπηρεσίες των μυστικών πληροφοριών, της επιβολής του νόμου και όλες τις προσπάθειές μας».

Τέλος επεσήμανε: «Καμιά τρομοκρατική ενέργεια, καμιά ομηρία σε παντοπωλείο, ούτε δύο άνδρες με καλάσνικοφ θα εμποδίσουν ποτέ τους πολίτες που πραγματοποιούν πορεία για τη δημοκρατία».

Να θυμίσουμε ότι στη μεγαλειώδη διαδήλωση στο Παρίσι, οι ΗΠΑ εκπροσωπήθηκαν από την υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδια για την Ευρώπη Βικτόρια Νούλαντ και τον Αμερικανό πρεσβευτή στη Γαλλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αντιδράσεις και σχόλια των αμερικανικών μέσων για την απουσία Ομπάμα από την πορεία στο Παρίσι