Οι αμερικανικές δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό, ειδικά στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη, και έγινε σήμερα γνωστό ότι οι Αμερικανοί έχουν καλέσει τους πολίτες τους, ιδιαίτερα όσους ζουν στο εξωτερικό, να προσέχουν και να ενημερώνουν τις κατά τόπους πρεσβείες για περιστατικά που θεωρούν ύποπτα.
Το FBI παρακολουθεί πιθανούς στόχους και άτομα, που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές. Παρακολουθεί στενά επίσης αραβικής καταγωγής πολίτες που μόλις επέστρεψαν από τη Μέση Ανατολή.
Οι αρχές ερευνούν τις πληροφορίες ότι οι τζιχαντιστές έχουν στείλει στις Ηνωμένες Πολιτείες «μοναχικούς λύκους», όπως χαρακτηρίζονται, που θα δράσουν μεν μόνοι αλλά στοχεύουν σε κτυπήματα που θα προκαλέσουν πολλά θύματα. Ο ένας τρόπος δράσης, όχι με εκρηκτικά αλλά με τη χρήση όπλων, όπως έγινε στο Παρίσι, φοβίζει τους Αμερικανούς.
Στον πόλεμο εναντίον των τρομοκρατών συμμετέχουν και οι μυστικές υπηρεσίες, και γίνεται εντατική παρακολούθηση από την NSA και το FBI υπόπτων για ��ρομοκρατικές ενέργειες. Στην Ουάσιγκτον, αλλά και στα Νέα Υόρκη τα μέτρα ασφαλείας είναι πιο έντονα.