​Ο πρώην ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο έστειλε μια επιστολή στον παλιό του φίλο και θρύλο του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα, όπως μετέδωσε το δίκτυο Telesur.

Με αυτό τον τρόπο διαψεύδονται για μια ακόμα φορά οι φήμες που κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα και οι οποίες ήθελαν τον Κάστρο νεκρό.

Το δίκτυο δημοσίευσε φωτογραφία του Μαραντόνα με την επιστολή στα χέρια του, στην οποία φαίνεται η υπογραφή του Κάστρο. «Ο Φιντέλ είναι πολύ καλά. Ορίστε και η υπογραφή του… Τη δείχνω σε εσάς για να τη δείξετε στον κόσμο», δήλωσε ο Αργεντινός θρύλος στο Reuters.

Παρόλο που το περιεχόμενο της τετρασέλιδης επιστολής δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Μαραντόνα αποκάλυψε ότι μεταξύ άλλων ο Κάστρο του γράφει για την παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου, καθώς και την απελευθέρωση των τριών Κουβανών πρακτόρων από τις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα.

Ο Φιντέλ Κάστρο έχει να εμφανιστεί δημόσια σε μέσα ενημέρωσης πολύ καιρό, ενώ το γεγονός ότι δεν βγήκε για να σχολιάσει την ιστορική προσέγγιση της Κούβας με την Αμερική που προώθησε ο αδερφός του Ραούλ, πυροδότησε καινούριες φήμες για επιδείνωση της υγείας του.

Ο Μαραντόνα, φεύγοντας από το αεροδρόμιο της Κούβας, όπου βρισκόταν για το γύρισμα κάποιων επεισοδίων του νέου σόου που παρουσιάζει, δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Χαίρομαι πολύ που ξέρω ότι είναι καλά (ο Φιντέλ)».