​Με την έκδοση του νέου τεύχους, που θα κυκλοφορήσει κανονικά, την Τετάρτη, όπως σας έχουμε ενημερώσει, θα δώσουν την απάντησή τους οι επιζώντες του «Charlie Hebdo». Μάλιστα, το τεύχος θα έχει σκίτσα του Μωάμεθ!

«Προφανώς. Δεν θα υποχωρήσουμε σε τίποτα, διαφορετικά όλα αυτά δεν θα είχαν νόημα», δήλωσε ο δικηγόρος του περιοδικού, Ρισάρ Μαλκά, ερωτηθείς από τον ραδιοφωνικό σταθμό «France Info» αν θα υπάρχουν σκίτσα του Μωάμεθ στο επόμενο τεύχος.

Το νέο τεύχος θα έχει τίτλο «των επιζώντων» και θα μεταφραστεί σε 16 γλώσσες, ενώ θα έχει τιράζ ενός εκατομμυρίου αντιτύπων.

«Ειρωνευόμαστε τους εαυτούς μας, τις πολιτικές, τις θρησκείες… Δεν έχουμε το δικαίωμα να επικρίνουμε έναν εβραίο επειδή είναι εβραίος, έναν μουσουλμάνο επειδή είναι μουσουλμάνος, έναν χριστιανό επειδή είναι χριστιανός», πρόσθεσε ο κ. Μαλκά και τόνισε πως ο Μωάμεθ θα είναι μεταξύ των προσωπικοτήτων που θα «καυτηριάσει» το νέο τεύχος, δείχνοντας ότι το προσωπικό του «δεν θα παραχωρήσει τίποτα στους εξτρεμιστές που προσπαθούν να τους φιμώσουν».