Νέα στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο για τη συντριβή του αεροσκάφους της AirAsia, το οποίο πετούσε προς τη Σιγκαπούρη και συνετρίβη στη Θάλασσα της Ιάβας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ερευνών, «προηγήθηκαν εκρήξεις πριν πέσει στη θάλασσα το αεροσκάφος». Ο αέρας στην καμπίνα των επιβατών ήταν συμπιεσμένος, γεγονός που υποδεικνύει ότι το αεροπλάνο δεν έφτασε άθικτο στην επιφάνεια του νερού.

Όπως σας γράψαμε χθες στο star.gr, οι Ινδονήσιοι δύτες περισυνέλεξαν το ένα μαύρο κουτί του αεροσκάφους της AirAsia που εκτελούσε την μοιραία πτήση QZ8501. Θεωρείται ακόμη ότι έχουν εντοπίσει τον καταγραφέα των συνομιλιών στο πιλοτήριο, το οποίο αποτελεί το δεύτερο τμήμα του μαύρου κουτιού, ωστόσο οι δύτες δεν έχουν καταφέρει ακόμη να φθάσουν στο σημείο και να το ανασύρουν.

Η πτήση QZ8501 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας στις 28 Δεκεμβρίου, με 162 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος. Δεκάδες σοροί επιβαινόντων έχουν ανασυρθεί, ωστόσο η πλειονότητα των θυμάτων θεωρείται ότι βρίσκονται στο «κουφάρι» του αεροσκάφους, το οποίο ακόμη δεν έχει εντοπιστεί.