Αρνητικά σχολιάστηκε από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης η απουσία του Μπαράκ Ομπάμα από την ιστορική πορεία κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι.

Όπως σας γράψαμε χθες στο star.gr, o Aμερικανός πρόεδρος δεν θα παρευρισκόταν στο Παρίσι, και την κυβέρνηση θα εκπροσωπούσε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Τελικά τις Ηνωμένες Πολιτείες εκπροσώπησε η πρέσβειρα στη Γαλλία, Τζέιν Χάρτλεϊ.

Κάποιοι Αμερικανοί σχολιαστές έθεσαν το ερώτημα γιατί ο Ομπάμα δεν παρέστη ή γιατί δεν έστειλε ένα κορυφαίο αξιωματούχο της κυβέρνησης, όπως τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν ή τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι. Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ, πήγε στο Παρίσι αλλά συναντήθηκε απλώς με τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τα θέματα ασφάλειας, χωρίς να δώσει το «παρών» στην πορεία.

Το CNN χαρακτήρισε «λάθος» την απουσία των ανώτερων αξιωματούχων των ΗΠΑ, η παρουσιάστρια του Fox News, Γκρέτα φαν Σούστερεν, έγραψε στο Twitter : «Αυτό είναι πραγματικά ενοχλητικό - Πού είναι ο πρόεδρος Ομπάμα! Γιατί δεν πήγε;».

Οι Γάλλοι πάντως ήταν πιο συγκαταβατικοί με την απουσία του Ομπάμα. Η γαλλική τηλεόραση σχολίασε ότι η παρουσία του Αμερικανού προέδρου θα ήταν πολύ δύσκολη υπό τις παρούσες συνθήκες, δεδομένου του επιπέδου της ασφάλειας που τον συνοδεύει στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Από την άλλη, ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε τις αναφορές στα αμερικανικά μέσα. Ανακοίνωσε, μόνο, ότι ο Ομπάμα θα πραγματοποιήσει μια παγκόσμια συνάντηση για θέματα ασφάλειας τον Φεβρουάριο στην Ουάσιγκτον.