​Η ομηρία που είναι σε εξέλιξη από το πρωί της Παρασκευής και την κάνουν οι δράστες της αιματηρής επίθεσης του Charlie Hebdo στη Γαλλία, έχει προκαλέσει τον φόβο και τον τρόμο στους κοντινούς ανθρώπους της εκτυπωτικής εταιρείας CTD στο Près Boucher στην επαρχία Dammartin en Goele, περίπου 45 χλμ βορειονατολικά του Παρισιού!

tyutyuetyu.png
Αυτό είναι το τυπογραφείο

Εκεί οι ισλαμιστές Κουασί έχουν ταμπουρωθεί και δηλώνουν ότι θέλουν να πεθάνουν ως μάρτυρες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν όμηρο.

Οι συγγενείς του ιδιοκτήτη, της συζύγου του, του γιου του, του εμπορικού διευθυντή, του γραμματέως και πιθανότητα κάποιων που κάνουν την πρακτική και την εκπαίδευσή τους, μέσω του Facebook εκφράζουν την ανησυχία τους.

ujhkluik.png
Συγκεκριμένα, συγγενής ενός εκ των εργαζομένων γράφει: «Είναι ένας πραγματικός εφιάλτης. Αυτό συμβαίνει μέσα στην επιχείρησή του. Πήγε για δουλειά σήμερα το πρωί και δεν έχουμε κανένα νέο του».

Στη συνέχεια χρήστες από το στενό περιβάλλον των ανθρώπων που είναι τώρα μέσα στο τυπογραφείο ανταλλάσσουν μηνύματα συμπαράστασης, γράφοντας «Κουράγιο», «Η σκέψη μας είναι μαζί σου και στους γονείς σου», ενώ σε άλλη ανάρτηση γράφει η αδελφή ενός υπαλλήλου που αγνοείται:

«Ελευθερώστε τον αδελφό μου» και προσθέτει: «Είμαστε μπροστά από την τηλεόραση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο».