Σπεύδουν να υποστηρίξουν οι συμμαθητές του, τον 18χρονο, ενός εκ των τριών υπόπτων για το μακελειό στα γραφεία του Charlie Hebdo, ο οποίος παραδόθηκε στις αρχές, μετά από δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Ο Μουράντ Χαμίντ θεωρήθηκε ότι ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν οι δράστες της επίθεσης, όμως άνθρωποι που δηλώνουν συμμαθητές του, λένε πως βρίσκονταν μαζί του στην τάξη, την ώρα του μακελειού.

mourad-innocent-copy.jpg
Ο ίδιος παρουσιάστηκε εκούσια σε αστυνομικό τμήμα της πόλης Σαρλβίλ Μεζιέρ, αρνούμενος την εμπλοκή του στην επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι.

Μηνύματα συμπαράστασης διαδόθηκαν στο twitter από τους συμμαθητές τους με το hashtag#MouradHamydInnocent.

«Είναι στην τάξη μου και βρισκόταν στα μαθήματα το πρωί» δήλωσε μία χρήστης στο Twitter. Βέβαια, κάποιοι έσπευσαν να αμφισβητήσουν τις προθέσεις της και η ίδια απάντησε: «Ορκίζομαι ότι δεν έχω μιλήσει στον Μουράντ περισσότερες από πέντε φορές, αλλά αισθάνθηκα υποχρεωμένη να τον βοηθήσω».

mourad.jpg

«Φανταστείτε να πηγαίνετε στο μάθημα με τον κολλητό σας και το βράδυ να τον κατηγορούν ότι έλαβε μέρος στην επίθεση» έγραψε μια άλλη 18χρονη χρήστης.

Πολλοί ήταν εκείνοι πάντως που έγραψαν στο Twitter ότι ο Μουράντ Χαμίντ είναι αθώος.

paris-attack-suspects.jpeg
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μουράντ Χαμίντ έχει εξ' αγχιστείας συγγένεια, με τους δύο υπόπτους της επίθεσης -τα αδέλφια Σερίφ και Σαΐντ Κουασί- τα οποία ακόμη αναζητούνται. Το επώνυμό του είναι το ίδιο με το πατρικό επώνυμο της συζύγου του ενός από τους δύο.