«Μία τρομοκρατική επίθεση ασύγκριτης βαρβαρότητας» κατήγγειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έσπευσε στον τόπο της τραγωδίας.

αρχείο λήψης (6).jpg
«Μία επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά μίας εφημερίδας, κατά των δημοσιογράφων που ήθελαν πάντα να αποδεικνύουν ότι μπορούσαν να ενεργούν, στη Γαλλία, για την υπεράσπιση των ιδεών τους. Είχαν αστυνομικούς για την προστασία τους. Δολοφονήθηκαν άνανδρα. Εχουμε ενεργοποιήσει το σχέδιο Vigipirate. Οι δράστες της επίθεσης αυτής θα διωχθούν. Η Γαλλία βρίσκεται σε σοκ» είπε.

«Οφείλουμε να ενεργήσουμε με αυστηρότητα, αλλά με γνώμονα την εθνική ενότητα. Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη στιγμή, πολλές επιθέσεις έχουν αποτραπεί, γνωρίζαμε ότι δεχόμασταν απειλές διότι είμαστε μία ελεύθερη χώρα. Θα τιμωρήσουμε τους δράστες. Καλώ στο Προεδρικό Μέγαρο τους υπουργούς και τους αρμόδιους αξιωματούχους για την προστασία που πρέπει να διασφαλίσουμε σε όλους τους τόπους όπου μπορούν να επαναληφθούν τέτοιες πράξεις» πρόσθεσε.

Κάμερον: Αποκρουστική επίθεση που όλοι καταδικάζουμε

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον με ανάρτησή του στο Twitter χαρακτήρισε «αποκρουστική» την επίθεση και τόνισε: «Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Γαλλίας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και στην υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου».

αρχείο λήψης (9).jpg

Γιούνκερ: Είμαι βαθιά συγκλονισμένος

«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από τη βίαιη και απάνθρωπη επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo. Είναι μια απαράδεκτη ενέργεια, μια βαρβαρότητα που μας σοκάρει όλους, ως ανθρώπους και Ευρωπαίους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γιούνκερ.

Την τρομοκρατική επίθεση καταδίκασε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, εκφράζοντας την θλίψη του για το περιστατικό και την συμπαράστασή του στους συγγενείς των θυμάτων.

Μέρκελ: Απεχθής ενέργεια εναντίον της δημοκρατίας

«Αυτή η απεχθής ενέργεια δεν είναι μόνο μια επίθεση εναντίον των ζωών των Γάλλων πολιτών και της ασφάλειάς τους», ανέφερε η Μέρκελ στην ανακοίνωσή της.

«Ήταν επίσης μια επίθεση εναντίον της ελευθερίας του λόγου και του Τύπου, θεμέλια του ελεύθερου και δημοκρατικού μας πολιτισμού. Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανέναν τρόπο» πρόσθεσε η καγκελάριος.

Ισπανική κυβέρνηση: Χυδαία και δειλή τρομοκρατική ενέργεια

Για χυδαία και δειλή τρομοκρατική ενέργεια κάνει λόγο η ισπανική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της για την επίθεση στο Παρίσι.

«Πληροφορηθήκαμε με τρόμο τα νέα για τη χυδαία και δειλή τρομοκρατική ενέργεια που διαπράχθηκε σήμερα εναντίον των γραφείων του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι. Η κυβέρνηση, εξ ονόματος του ισπανικού λαού, εκφράζει την καταδίκη της με τον πιο έντονο τρόπο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι.

«Η Ισπανία υπερασπίζεται σήμερα με τον πιο σαφή τρόπο από ποτέ την ελευθερία του Τύπου ως ένα θεμελιώδες και αμετάκλητο δικαίωμα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Λευκός Οίκος: Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας - Ομπάμα: Κάθε δυνατή βοήθεια στη Γαλλία για τον εντοπισμό τους

Μήνυμα συμπαράστασης στη Γαλλία έστειλε ο Λευκός Οίκος.

«Όλοι στον Λευκό Οίκο εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή» είπε ο Τζος Έρνεστ, ο εκπρόσωπος του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι MSNBC.

Παράλληλα, ο Μπάρακ Ομπάμα εξέφρασε τη λύπη του και ξεκαθάρισε πως θα παρασχεθεί στη Γαλλία κάθε δυνατή βοήθεια για τον εντοπισμό των δραστών.