​Μία selfie, η οποία τραβήχτηκε από έναν επιβάτη στη μοιραία πτήση της AirAsia, απεικονίζει μια παρέα τεσσάρων φίλων, λίγο πριν την απογείωση του αεροσκάφους που έμελλε να συντριβεί μία ώρα αργότερα στη θάλασσα της Ιάβας.

Ο 23χρονος Gunawan Syawal επιβιβάστηκε με τρείς φίλους του στη μοιραία πτήση της AirAsia και είπε να βγάλει μια ομαδική αναμνηστική φωτογραφία στο αεροπλάνο, λίγο πριν αυτό απογειωθεί. Χωρίς να γνωρίζουν τη μοίρα που τους επιφυλασσόταν, οι τέσσερις φίλοι, χαμογελαστοί, ποζάρουν στην κάμερα από τις θέσεις τους και στέλνουν τη φωτογραφία σε άλλο φίλο τους που δεν ήταν μαζί τους.

airasia.jpg
Όπως αναφέρει η αδερφή του Syawal, η ίδια άρχισε να ανησυχεί για την τύχη του αδερφού της, όταν ο φίλος του της έστειλε την εν λόγω φωτογραφία, καθώς δεν γνώριζε ότι ήταν επιβάτης του αεροπλάνου.

«Με ενημέρωνε πάντα προτού ταξιδέψει οπουδήποτε. Το πιο περίεργο είναι ότι μιλήσαμε την προηγούμενη νύχτα και δεν μου είπε ότι θα πετούσε για Σιγκαπούρη», αναφέρει η ίδια.

Ύστερα από ώρες αγωνίας, οι φόβοι της επιβεβαιώθηκαν με το χειρότερο τρόπο: στις 37 σορούς που έχουν μέχρι στιγμής ανασύρει οι ομάδες έρευνας και διάσωσης, ήταν και αυτή του 23χρονου αδερφού της.