​Στο αεροδρόμιο της πόλης της Ινδονησίας Σουραμπάγια, όπου έχουν συγκεντρωθεί και οι συγγενείς των θυμάτων, βρίσκονται οι πρώτες δύο σοροί επιβαινόντων στην πτήση QZ8501 της AirAsia, η οποία κατέληξε στη θάλασσα. Ήδη ζητούνται δείγματα γενετικού υλικού (DNA) ώστε να διευκολυνθεί η αναγνώριση των σορών.

Οι ινδονησιακές αρχές σημειώνουν ότι έχουν ανασύρει επτά σορούς, ωστόσο η κακοκαιρία δυσχεραίνει τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.

Υπενθυμίζεται ότι το Airbus A320-200, το οποίο μετέφερε 162 ανθρώπους από τη Σουραμπάγια στη Σιγκαπούρη, εξαφανίστηκε την Κυριακή από τα ραντάρ και την Τρίτη τα συντρίμμια του εντοπίστηκαν στη θάλασσα.

Την ίδια ώρα, αξιωματούχος της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας διέψευσε ότι ένας από τους επιβαίνοντες της πτήσης της AirAsia, η σορός του οποίου περισυνελέγη στη θαλάσσια περιοχή που κατέπεσε το αεροπλάνο, φορούσε σωσίβιο.

«Δεν υπάρχει κανένα θύμα που να έχει εντοπιστεί να φορά σωσίβιο», δήλωσε ο Τατάνγκ Ζαενουντίν, αναπληρωτής επικεφαλής των επιχειρήσεων της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας.

«Βρήκαμε ένα πτώμα στις 08:20 π.μ. και ένα σωσίβιο στις 10:32 π.μ., οπότε υπήρχε χρονική διαφορά. Αυτές είναι οι τελευταίες πληροφορίες που διαθέτουμε», πρόσθεσε.