Δύο δημοτικά σχολεία στο βορειοδυτικό Πακιστάν πυρπόλησαν σήμερα αντάρτες, ενώ ακό��α είναι νωπές οι μνήμες από την επίθεση των Ταλιμπάν σε σχολείο στην Πεσαβάρ που στοίχισε τη ζωή σε 150 παιδιά πριν από δύο εβδομάδες.

Πριν από τα χαράματα σήμερα, αντάρτες έριξαν βενζίνη σε δύο σχολεία του Κουράμ, μιας από τις επτά ζώνες όπου ζουν φυλές στο βορειοδυτικό Πακιστάν και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά, δήλωσε ο Αμτζάντ Άλι Χαν, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της περιφέρειας.

Ολοσχερώς κάηκαν τα ξύλινα θρανία και οι καρέκλες, ενώ τα κτίρια έχουν υποστεί μερική ζημιά. Ωστόσο δεν τραυματίστηκε κανείς.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Εξαιτίας των απειλών που συνεχίζονται εναντίον των σχολείων, οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα πως οι χειμερινές διακοπές στα δημόσια σχολεία της χώρας παρατείνονται κατά εννέα ημέρες, ως τις 12 Ιανουαρίου. Η περιοχή στην οποία σημειώθηκαν τα δύο συμβάντα, είναι γνωστή για τις συγκρούσεις ανάμεσα σε Σουνίτες και Σιίτες μουσουλμάνους.

Οι πακιστανοί Ταλιμπάν του TTP, οι οποίοι πολεμούν εναντίον της κυβέρνησης του Ισλαμαμπάντ, καθώς και άλλες ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις, έχουν πολλαπλασιάσει τα τελευταία χρόνια τις επιθέσεις εναντίον των σχολείων θηλέων στο βορειοδυτικό Πακιστάν.