​Συγκλονισμένοι και με δάκρυα στα μάτια αναζητούν ένα ίχνος ελπίδας οι συγγενείς των 162 ανθρώπων που επέβαιναν στο αεροπλάνο της AirAsia που χάθηκε ξαφνικά από τα ραντάρ μεταξύ Ινδονησίας και Σιγκαπούρης. Οι έρευνες παραμένουν άκαρπες, ενώ διακόπηκαν λόγω της νύχτας, παρατείνοντας την αγωνία.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών της Ινδονησίας, οι έρευνες σταμάτησαν λόγω της νύχτας και των κακών καιρικών συνθηκών και θα συνεχιστούν αύριο, Δευτέρα, από τις 02:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας.

1.jpg

Το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας έχασε την επαφή με το Airbus A320-220 της μαλαισιανής εταιρίας περίπου μία ώρα μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο «Τζουάντα» της Ινδονησίας. Πληροφορίες των τοπικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο πιλότος ζήτησε να αλλάξει διαδρομή λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, ωστόσο, οι Αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει ή διαψεύσει αυτή την πληροφορία.

20371981_2014_12_28T053954Z_939510723_GM1EACS11RR01_RTRMADP_3_INDONESIA_AIRPLANE.limghandler.jpg

Πανικόβλητοι, οι συγγενείς έσπευσαν στα αεροδρόμια και ρωτούσαν για τους δικούς τους. Όσοι βρήκαν το κουράγιο να μιλήσουν δεν έκρυψαν την αγωνία τους, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους την τραγωδία με το αεροσκάφος της Malaysian Airlines, που εξαφανίστηκε τον περασμένο Μάρτιο.

4.jpg

«Είμαι συγκλονισμένη από την είδηση της εξαφάνισης και πολύ ανήσυχη με την ιδέα ότι το αεροπλάνο μπορεί να συνετρίβη», είπε χαρακτηριστικά μία 45χρονη, η οποία αναζητά 6 μέλη της οικογένειάς της.

2.jpg