Δεν έφθανε που χτυπήθηκε με δακρυγόνο από τις αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να χάσει μέρος του κρανίου του, τον καταδίκασε και το δικαστήριο σε 3 μήνες φυλάκιση!

Ο λόγος για τον 17χρονο Μουσταφά Αλί Τονμπούλ, ο οποίος είχε πάρει μέρος στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Μαΐου του 2013 στην Τουρκία εναντίον των σχεδίων ανάπλασης της πλατείας Ταξίμ.

Κατά τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων από την αστυνομία, χτυπήθηκε από δακρυγόνο που εκτόξευσαν οι αστυνομικές δυνάμεις. Η εικόνα του σήμερα μιλάει από μόνη της καθώς λείπει ένα μέρος από το κρανίο του.

Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει ότι δεν πτοείται: «Θα διαπράττω το ίδιο έγκλημα κάθε μέρα, διότι, κατά τη γνώμη μου, αυτό δεν είναι έγκλημα. Θέλουμε ένα μέλλον με ίσες ευκαιρίες με τους πλούσιους. Οι φίλοι μου έχουν, επίσης, την ίδια άποψη. Θα συνεχίσουμε να διαπράττουμε αυτό το έγκλημα».

Μαζί με τον ίδιο, καταδικάστηκαν από το τουρκικό δικαστήριο άλλα 4 άτομα, φίλοι του Μουσταφά, με τον 17χρονο να αναρωτιέται γιατί οι διαδηλωτές που δεν χρησιμοποιούν βία καταδικάστηκαν, ενώ ο αστυνομικός που τραυμάτισε θανάσιμα τον14χρονο Μπ��ρκίν Ελβάν είναι ακόμη ελεύθερος.