Τα δίκτυα του Playstation και του Xbox έβαλαν στο μάτι οι χάκερ.

Οι διαδικτυακές υπηρεσίες των δύο συστημάτων (Playstation Network και Xbox Live) τέθηκαν εκτός λειτουργίας μετά από κυβερνοεπίθεση που δέχθηκαν.

Οι δύο εταιρείες ενημέρωσαν τους χρήστες με «τιτίβισμα» στο twitter για τα προβλήματα καθώς και τις δυσκολίες σύνδεσης, ζητώντας κατανόηση. Ωστόσο, δεν είπαν λέξη για το πότε θα επιλυθούν τα προβλήματα. Την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση, πάντως, ανέλαβε ένας χρήστης του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Lizard Squad.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς πριν από μόλις 3 χρόνια είχαν κλαπεί μετά από επίθεση χάκερ τα προσωπικά δεδομένα 77 εκατομμυρίων χρηστών του Playstation, με τη Sony να βγάζει «εκτός» το σύστημα για περίπου 3 εβδομάδες.

Εξάλλου, πρόσφατα η Sony δέχθηκε και νέα επίθεση όταν κλάπηκαν από τους σέρβερ της χιλιάδες εμπιστευτικά ή απόρρητα δεδομένα, με την Ουάσινγτον να κατηγορεί την Βόρεια Κορεά για πειρατεία και να κάνει λόγο για αντίποινα με αφορμή την επικείμενη προβολή της ταινίας «The Interview», η οποία σατιρίζει τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.