​Πολεμικό αεροσκάφος του διεθνούς συνασπισμού κατέρριψε η εξτρεμιστική οργάνωση ISIS στη βόρεια Συρία και έπιασαν αιχμάλωτο τον Ιορδανό πιλότο του, ανεβάζοντας μάλιστα και φωτογραφίες από τη στιγμή της σύλληψής του στο twitter.

Πρόκειται για τον Mu'ath Safi Yousef al-Kaseasbeh. Στις φωτογραφίες φαίνονται οι τζιχαντιστές να σέρνουν τον τραυματισμένοι πιλότο μέσα από τη θάλασσα, ενώ ο ίδιος είναι ημίγυμνος από τη μέση και κάτω.

«Έχουμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μέλη του Ισλαμικού Κράτους έχουν αιχμαλωτίσει Άραβα (και μη Σύρο) πιλότο, αφού κατέρριψαν το αεροσκάφος του με πύραυλο εδάφους-αέρος κοντά στην πόλη της Ράκα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Berita-Terkini-ISIS-Tembak-Jatuh-Pesawat-Tempur-Koalisi-AS.jpg

Πρόκειται για την πρώτη κατάρριψη αεροσκάφους από τζιχαντιστές. Το αεροσκάφος κατερρίφθη στη διάρκεια βομβαρδισμών στην περιοχή.

«Η Ιορδανία θεωρεί την οργάνωση και τους υποστηρικτές της υπεύθυνους για την ασφάλεια του πιλότου και για τη ζωή του» αναφέρει ανακοίνωση του ιορδανικού στρατού.

Το Πεντάγωνο περιορίστηκε να αναφέρει ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να επιβεβαιώσει τις αναφορές.

Νωρίτερα, δύο στενοί συγγενείς του Ιορδανού πιλότου είχαν δηλώσει πως ενημερώθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία πως ο συγγενής τους αιχμαλωτίσθηκε.

893316.jpg