​Μπορεί να ακούγεται αστείο, είναι όμως αληθινότατο. Γερμανικός οίκος οπτικών αποφάσισε να δελεάσει τους μεγάλους πελάτες της να αγοράσουν περισσότερα γυαλιά, προσφέροντάς τους ως δώρο το νησάκι Άγιος Αθανάσιος στον Κορινθιακό κόλπο.

Με μία μικρή λεπτομέρεια: Το νησάκι που εμφανίζεται στην προσφορά, δεν ανήκει στην εταιρεία που το προσφέρει, αλλά θα αγοραστεί, αν υπάρξει ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», κάθε χρόνο, η γερμανική εταιρεία Libuda Optic World εκδίδει έναν «κατάλογο κινήτρων» προς τους μεγάλους πελάτες. Ο φετινός τιτλοφορείται «Ανήθικη προσφορά για τους καλύτερους πελάτες» και το μεγαλύτερο δώρο του είναι… το ελληνικό νησάκι!

«Οι διακοπές στη Μαγιόρκα θα ήταν καταπληκτικές, αν δεν υπήρχε τόσο πολύς τουρισμός. Ιδέα: Τι λέτε να αποκτήσετε το δικό σας νησί; Στη δική σας παραλία κανείς δεν θα σας ενοχλεί πια. Στον Κορινθιακό κόλπο, κοντά στην Ιτέα και όχι μακριά από τους Δελφούς, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και το ιστορικό λιμάνι του Γαλαξιδίου, βρίσκεται αυτό το καταπληκτικό νησί.

Από το ύψωμά του προσφέρει μία υπέροχη θέα. Θα ήταν το ιδανικό σημείο για την κατασκευή μίας ιδιωτικής βίλας. Μεγάλος αριθμός από ελαιόδεντρα και πεύκα βρίσκονται διασκορπισμένα στο νησί, ενώ μία στενή αμμώδης παραλία βρίσκεται στο βορειοδυτικό μέρος του.

Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη και γεμάτη ψάρια», αναφέρει ο κατάλογος και καταλήγει:
«Προσφορά: Με την αγορά 420.000 σκελετών γυαλιών και μηδενική συμμετοχή ή με την αγορά 155.000 σκελετών και συμμετοχή 999.999 ευρώ».

Καθώς φαίνεται έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για την εν λόγω προσφορά, καθώς αρκετοί μεγάλοι πελάτες έχουν έως τώρα επικοινωνήσει με τον γερμανικό οίκο ζητώντας να μάθουν για τις κλιματικές συνθήκες στην περιοχή, αν επιτρέπεται να χτίσεις στο νησί κ.λπ.