Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Καναδός πρώην πορνοστάρ Λούκα Ρόκο Μανιότα, καθώς κρίθηκε ένοχος για την εκ προμελέτης δολοφονία του συντρόφου του, του Κινέζου φοιτητή Λιν Τζουν, την άνοιξη του 2012.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε συγκλονίσει τον Καναδά όταν το τεμαχισμένο πτώμα του Λιν βρέθηκε στα σκουπίδια πίσω από μια πολυκατοικία του Μόντρεαλ. Μέλη του 33χρονου φοιτητή είχαν σταλεί με το ταχυδρομείο σε γραφεία πολιτικών κομμάτων στην Οτάβα και σε σχολεία του Βανκούβερ. Στα δέματα αυτ��, εκτός από τα χέρια και τα πόδια του Λιν, τυλιγμένα σε ροζ χαρτί, υπήρχαν και διάφορα σημειώματα και ποιήματα.

Μετά τον φόνο ο Μανιότα έφυγε στην Ευρώπη και συνελήφθη τελικά σε ένα Ίντερνετ Καφέ του Βερολίνου την ώρα που διάβαζε στο διαδίκτυο για τον εαυτό του.

torso-trash.jpg
Ο δικαστής Γκι Κουρνουαγιέ ανακοίνωσε την καταδικαστική απόφαση που στον Καναδά ισοδυναμεί με 25 χρόνια κάθειρξης.

Ο 32χρονος Μανιότα είχε ομολογήσει ότι σκότωσε και διαμέλισε το πτώμα του Τζουν, όμως ήλπιζε ότι οι ένορκοι θα δέχονταν τον ισχυρισμό του ότι έχει το ακαταλόγιστο λόγω ψυχικής νόσου, κάτι ωστόσο που δεν έγινε.

«Ήρθα στη δίκη για να αποδοθεί δικαιοσύνη και φεύγω ικανοποιημένος από τη δικαίωση του γιου μου», δήλωσε συγκινημένος ο πατέρας του Τζουν, Λιν Ντιράν ο οποίος πήγε από την Κίνα στον Καναδά μόνο για τον σκοπό αυτό.

«Ήθελα να μάθω τι συνέβη στον γιο μου εκείνη τη νύχτα όμως θα φύγω χωρίς μια αληθινή, πλήρη απάντηση», συμπλήρωσε.

Ακούγοντας την ετυμηγορία των ενόρκων ο Μανιότα δεν εξέφρασε κανένα συναίσθημα. Λίγο αργότερα, πριν απαγγείλει την ποινή, ο δικαστής τον ρώτησε εάν θα επιθυμούσε να απευθυνθεί στο δικαστήριο, όμως εκείνος αρνήθηκε.

«Δέχεται την απόφαση», είπε ο συνήγορός του, Λικ Λεκλέρκ, επιμένοντας ότι ο πελάτης του έχει πραγματικό πρόβλημα υγείας και ότι ο ίδιος «έζησε από κοντά την τρέλα του».