Στους ήρωες που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα θυσιάζοντας ακόμα και την ίδια τους τη ζωή, ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση για την απονομή των Βραβείων «Ripple of Hope 2014» που διοργάνωσε το «Robert F. Kennedy Center for Justice & Human Rights» στη Νέα Υόρκη.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν σημαντικές προσωπικότητες όπως η Χίλαρι Κλίντον και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ενώ παρευρέθη και η πρέσβης καλής Θελήσεως της Ουνέσκο κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία είναι μέλος του Leadership Council του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Center for Justice & Human Rights».

Το βραβείο για ολόκληρο το κοινωνικό της έργο και την βαθιά της αφοσίωση στα ανθρώπινα δικαιώματα απενεμήθη στην ��ρώην Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α., Χίλαρι Κλίντον.

«Το Κέντρο “Robert F. Kennedy” για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι μόνο ένας υφιστάμενος θεσμός, που αντιπροσωπεύει το πάθος για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, αλλά επίσης συνεχίζει να μας προκαλεί να αγωνιζόμαστε» είπε χαρακτηριστικά η Χίλαρι Κλίντον. Η ίδια καθήλωσε με την ομιλία της, κάνοντας και τις πρώτες δημόσιες δηλώσεις σχετικά με την πρόσφατη έκθεση της Επιτροπής Αντικατασκοπείας της Γερουσίας, σχετικά με την εκτεταμένη χρήση βίας από τη CIA, υπογραμμίζοντας ότι οι Η.Π.Α. δεν πρέπει να αναμειχθούν σε περιστατικά που σχετίζονται με βασανιστήρια.

Συγκινητικά ήταν τα λόγια της για τους ήρωες που αγωνίστηκαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα με ειδική αναφο��ά στο Νέλσον Μαντέλα. Η κυρία Κλίντον, όπως είπε, ξαφνιάστηκε ευχάριστα όταν τον άκουσε στην ανακήρυξη του ως Προέδρου της Νοτίου Αφρικής, να επαινεί μεγαλόψυχα τους δεσμοφύλακες του.

Βραβεία απονεμήθηκαν στους καλλιτέχνες Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Τόνι Μπένετ για το φιλανθρωπικό τους έργο και στο γιατρό Ντονάτο Τραμούτο, ο οποίος είναι ένας από τους ιδρυτές της οργάνωσης «Physicians Interactive Holdings», που συνέβαλε στην αναβάθμιση και την πρόσβαση της ιατρικής περίθαλψης, σε μερικές από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου.
«Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν θα πρέπει να αμφισβητούνται. Δεν θα πρέπει να κερδίσεις τα ανθρώπινα δικαιώματα. Γεννήθηκες με αυτά. Δεν μπορούν να σου τα πάρουν. Και όμως υπάρχουν πάρα πολλοί που απειλούν αυτά τα δικαιώματα, γι’ αυτό και απόψε γιορτάζουμε την υποστήριξη μας σε αυτό που κάνετε» δήλωσε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο.
Τα Βραβεία «Ripple of Hope» απονέμονται κάθε χρόνο, ενώ την εκδήλωση καλύπτουν όλα τα μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταξύ αυτών και το cnn.
Στην εκδήλωση παρευρέθη και η ιδρύτρια, του ιδρύματος κυρία Έθελ Κέννεντυ, όπως και πολλά μέλη της οικογένειάς της που συμμετέχουν ενεργά στις προσπάθειες της.
«Ο Ρόμπερτ Κένεντι είχε πει ότι η επανάσταση έρχεται. Μια επανάσταση που θα είναι ειρηνική, αν είμαστε αρκετά σοφοί, συμπονετικοί, αν νοιαζόμαστε αρκετά, επιτυχής αν είμαστε τυχεροί αρκετά» είπε η Κέρυ Κέννεντυ.
Η κυρία Κέρυ Κέννεντυ ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη, για την στήριξη που προσφέρει στο έργο της. Οι δυο κυρίες συνεργάζονται για την εφαρμογή στα ελληνικά σχολεία, του εκπαιδευτικού προγράμματος για τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα "SPEAK TRUTH TO POWER".
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, διεθνούς φήμης ηθοποιοί οι οποίοι υποδύθηκαν ηρωικούς αγωνιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως τη μικρή Μάλαλα που τιμήθηκε φέτος με το Νόμπελ ειρήνης.