​Στην Κίνα όσοι είναι φορείς του ιού HIV και του AIDS αντιμετωπίζουν μεγάλες διακρίσεις, ενώ κάποιες φορές ακόμη και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας αρνούνται να τους αγγίξουν. Αυτή τη φορά, η περίπτωση ενός 8χρονου, ο οποίος έχει AIDS, έγινε γνωστή, προκαλώντας παγκόσμιο σοκ.

Ο λόγος για τον Κουν Κουν, ο οποίος κατάγεται από ένα χωριό της νοτιοδυτικής επαρχίας Σετσουάν, της Κίνας και μολύνθηκε από τον ιό HIV μέσω της μητέρας του. Εκείνος διαγνώστηκε ότι έχει AIDS το 2011 και αμέσως μόλις έγινε γνωστό αποβλήθηκε από το σχολείο του και εξοστρακίστηκε από τους συγχωριανούς του, με έναν από αυτούς να τον αποκαλεί «ωρολογιακή βόμβα».

Στις αρχές Δεκεμβρίου περισσότεροι από 200 χωρικοί, περιλαμβανομένων του πατέρα και του παππού του παιδιού υπέγραψαν μια αίτηση για να εκδιωχθεί το παιδί από το χωριό. «Κανείς δεν θέλει να παίξει μαζί μου», είπε ο 8χρονος στον «Guardian».

Το θέμα έλυσε ο δήμαρχος του χωριού, ο οποίος έσπευσε να διευκρινίσει πως το αγόρι έχει τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους κατοίκους και ότι η τοπική κυβέρνηση θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης για τον ιό.