​Ο άνδρας που ακούτε στο βίντεο να λέει πως τα λόγια του είναι το όπλο του, είναι ο Μαν Χαρόν Μόνις, o Ιρανός μετανάστης που σκόρπισε τον τρόμο στο Σίδνεϊ. Αυτοαποκαλείται σεΐχης και είναι εξτρεμιστής μουσουλμάνος κληρικός. Θεωρεί τον εαυτό του και πνευματικό θεραπευτή.

Ο 49χρονος έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τις Αρχές. Έγινε γνωστός όταν ξεκίνησε καμπάνια μίσους για την παρουσία Αυστραλών στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

omyrsdfs1.jpg
Πέρυσι καταδικάστηκε σε 300 ώρες κοινωνικής εργασίας όταν δήλωσε ένοχος για τις απειλητικές επιστολές που έστειλε στις οικογένειες των Αυστραλών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν.

Το 2002 κατηγορείται πως συνωμότησε με την τωρινή σύζυγό του για να σκοτώσουν την πρώην γυναίκα του. Η άτυχη μητέρα δύο παιδιών, βρέθηκε μαχαιρωμένη πολλές φορές και απανθρακωμένη.

omyrsdfs3.jpg
Την ίδια χρονιά συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση μίας γ��ναίκας στο Σίδνεϊ. Την προσέγγισε λέγοντας πως είναι «πνευματικός θεραπευτής». Ειδικός σε αστρολογία, αριθμολογία, διαλογισμό και μαύρη μαγεία. Μόλις τον Οκτώβριο του αποδόθηκαν κατηγορίες για περίπου 40 περιστατικά σεξουαλικής επίθεσης.

omyrsdfs5.jpg
Την Κυριακή, προχώρησε σε μια ανάρτηση στη σελίδα του στο διαδίκτυο στην οποία έγραφε: «Το Ισλάμ είναι η θρησκεία της ειρήνης για αυτό οι μουσουλμάνοι μάχονται κατά της καταπίεσης και της τρομοκρατίας των ΗΠΑ και των συμμάχων τους συμπεριλαμβανομένων Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία».

Λίγες ώρες μετά την ομηρία η σελίδα του στο Facebook καταργήθηκε, ωστόσο μέχρι τότε συγκέντρωνε περισσότερα από 14.000 likes.