​Ένας Έλληνας ομογενής είναι ανάμεσα στους πέντε ομήρους- τρεις άνδρες και δυο γυναίκες- οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν από την καφετέρια Lindt Chocolate, στο Σίδνεϋ.

sidney3_0.jpg
Πρόκειται για τον Στέφαν Μπαλαφούτη, δικηγόρο στο επάγγελμα, ο οποίος ήταν ο τελευταίος που κατάφερε να διαφύγει μαζί με μια υπάλληλο του καφέ, ονόματι Έλι Τσεν. Την ίδια ώρα, άγνωστος παραμένει ο αριθμός των ομήρων που κρατάει ο αδίστακτός Ισλαμιστής, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα.

sidney-708.jpg
Ο Έλληνας ομογενής, φέρεται να ενημέρωσε την αστυνομία για τον δράστη καθώς και για τους υπόλοιπους ομήρους.

kyufrbl.jpg
Και όλα αυτά 15 ώρες αφότου ο ένοπλος κρατά τους ομήρους, ενώ πλέον επικρατεί μία σχετική ηρεμία στην πλατεία Μάρτιν Πλέις, όπου βρίσκεται το καφέ.

sidney7.jpg
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά την επικοινωνία που είχαν οι αυστραλιανές αρχές με τον δράστη, εκείνος ζήτησε μια σημαία του ISIS, επιβεβαιώνοντας πως είναι τζιχαντιστής και να μιλήσει με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ. Μάλιστα υποστήριξε πως έχει τοποθετήσει τέσσερις βόμβες, οι δυο εκ των οποίων μέσα στην καφετέρια.

αρχείο λήψης (1).jpg
Σύμφωνα με ξένα μέσα η επιχείρηση διάσωσης ενδέχεται να διαρκέσει πολλές ώρες ακόμη, καθώς στόχος είναι να λήξει αναίμακτα. Η Αστυνομία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον δράστη. Αυτός είναι ένας λό��ος που οι πληροφορίες οι οποίες δίνονται στη δημοσιότητα είναι περιορισμένες. Ο δράστης φέρεται να είναι Ιρανός και παλαιός γνώριμος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, αλλά έχει ζητηθεί από τα μέσα ενημέρωσης να μη δημοσιευθεί το όνομα και τα αιτήματά του.