Τον ρόλο του παρουσιαστή φαίνεται να ζήλεψε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δεν δίστασε να τον αναλάβει στο δημοφιλές talk show, που ήταν καλεσμένος!

Η εκπομπή γυρίστηκε στο πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, με τον παρουσιαστή, Στήβεν Κολμπέρ, να προκαλεί τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία.

«Θα μπορούσα να είμαι ένας πολιτικός τόσο εύκολα...αλλά ένας πολιτικό�� δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει τη δουλειά μου...» είπε ο Κόμπερ, με τον Ομπάμα να απαντά: «Στήβεν πήρες πολλές δόσεις από τη δουλειά μου, αποφάσισα να πάρω κι εγώ μια από την δική σου!».

Έτσι στο πλαίσιο του concept της εκπομπής, ο Ομπάμα άρχισε να κάνει τον Κολμπέρ… μιλώντας για τον εαυτό του.

«Όπως ξέρετε, εγώ, ο Στήβεν Κολμπέρ δεν συμπαθούσα πολύ τον Πρόεδρο. Ο τύπος είναι τόσο αλαζόνας, βάζω στοίχημα ότι μιλά για τον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο...!» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ομπάμα ξεκίνησε να μιλά για την μεταρρύθμιση στο σύστημα ασφάλισης και να «αναγνωρίζει» τα θετικά του σημεία. Αναρωτήθηκε πώς θα μπορούσε ο Αμερικανός πρόεδρος να διαφημίσει καλύτερα τις δυνατότητες του νέου συστήματος στους νέους.

Ο ίδιος συνέχισε να αυτοσαρκάζεται λέγοντας: «Όταν πηγαίνω σπίτι, η Μισέλ, η Μαλία και η Σάσα με κάνουν να περνώ δύσκολα … με πειράζουν ανελέητα για τα μεγάλα μου αυτιά...».

Αυτή ήταν η τρίτη εμφάνιση του Ομπάμα στο συγκεκριμένο σόου και η δεύτερη από όταν ανέλαβε την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.