Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στις ΗΠΑ, αφού ένας λευκός αστυνομικός σκότωσε έναν άοπλο αφροαμερικανό στην πολιτεία της Αριζόνα στον αμερικανικό νότο! Είναι ο τρίτος θάνατος αφροαμερικανού από το καλοκαίρι.

Την ίδια ώρα οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας αυξάνονται στη Νέα Υόρκη και σε άλλα σημεία των Ηνωμένων Πολιτειών με αφορμή το θάνατο άλλων δυο άοπλων αφροαμερικανών σε παρόμοιες συνθήκες από λευκούς αστυνομικούς.

new-york6_1.jpg
Η αστυνομία του Φοίνιξ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ένα στέλεχός της επιχείρησε να συλλάβει έναν 34χρονο αφροαμερικανό, τον Ρομέιν Μπρίσμπον, επειδή υπήρχαν υποψίες ότι διακινούσε ναρκωτικές ουσίες.

unarmed-man1.jpg
Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, ο Μπρίσμπον προσπάθησε να διαφύγει και αρνήθηκε να υπακούσει σε «αρκετές εντολές» ενός λευκού 30χρονου αστυνομικού με 7ετή εμπειρία στο Σώμα. Το όνομα του αστυνομικού δεν έχει αποκαλυφθεί.

unarmed-man.jpg
O Μπρίσμπον με τις δύο κόρες του

«Έγινε μάχη» μεταξύ των δύο ανδρών, ενώ ο αστυνομικός προσπαθούσε να συλλάβει τον αφροαμερικανό ύποπτο αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπρίσμπον έβαλε το χέρι στην τσέπη του και ο αστυνομικός όπως είπε στη υπηρεσία του ένιωσε «την άκρη ενός πυροβόλου όπλου» και «πυροβόλησε δύο φορές στο στήθος τον Μπρίσμπον»

Ο ύποπτος έπεσε νεκρός πριν φτάσουν στο σημείο οι αστυνομικές ενισχύσεις.

Εν τω μεταξύ, χιλιάδες διαδηλωτές έκαναν την Πέμπτη για δεύτερη νύχτα πορείες στους δρόμους του Μανχάταν, ξεκινώντας τη βραδινή ώρα αιχμής και «στρατολογώντας» διαδηλωτές κατά την εξέλιξη των πορειών, συχνά περνώντας ανάμεσα από αυτοκίνητα και φορτηγά και παραλύοντας σχεδόν την κυκλοφορία.
new-york1_0.jpg
Η ένταση αυξήθηκε όταν ένα πλήθος τουλάχιστον 3.000 ανθρώπων συγκεντρώθηκε στην Τάιμς Σκουέρ περίπου μία ώρα πριν από τα μεσάνυχτα. «Ποιόν προστατεύετε;», φώναζαν στους αστυνομικούς.

new-york2_1.jpg
Ελικόπτερα της αστυνομίας πετούσαν στην περιοχή πάνω από τους ουρανοξύστες.
new-york5_1.jpg
new-york7_1.jpg