Ο Σι Τζέι Τομέι ήταν ένας 20χρονος από το Μέιν των ΗΠΑ, που του άρεσε η περιπέτεια και λάτρευε τα ταξίδια. Το 2010 έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

13.jpg
Η μητέρα του-τραγική φιγούρα της ιστορίας, παρά τη θλίψη της, αποφάσισε να του πραγματοποιήσει την τελευταία του επιθυμία και έτσι τον έστειλε σε ένα «μετά θάνατον ταξίδι». Η ιστορία του κάνει σήμερα το γύρο του κόσμου και προκαλεί ανατριχίλα!

12.jpg
Πριν από ένα χρόνο, η Χέιλι Τομέι στράφηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ζήτησε από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να σκορπίσουν την τέφρα του γιού της.

1.jpg
Σήμερα, οι στάχτες του Σι Τζέι Τομέι βρίσκονται σε περισσότερες από 100 χώρες, ενώ η τέφρα του σκορπίστηκε ακόμη και στο διάστημα.

2.jpg
«Σκέφτηκα ότι η τέφρα του θα μείνει σε ένα δοχείο για πάντα. Δεν είχε την ευκαιρία να δει τον κόσμο και ήθελα να δώσω στον Σι Τζέι κάτι που δεν μπόρεσε να ζήσει», εξήγησε η μητέρα του, μιλώντας στο BBC.

3.jpg
Αφού το συζήτησε με τον σύζυγό της, δημιούργησε μία σελίδα στο Facebook, ρωτώντας αν κάποιος θα ήθελε να σκορπίσει μία μικρή ποσότητα από την τέφρα του Σι Τζέι, όπου θα ήθελε.

5.jpg

Στην αρχή, δεν ανταποκρίθηκαν πολλοί. Στη συνέχεια όμως, ολοένα και περισσότεροι έρχονταν σε επαφή μαζί της. Τον τελευταίο χρόνο εμφανίστηκαν πάνω από 9.000 εθελοντές που προσφέρθηκαν να πάρουν την τέφρα του Σι Τζέι σε κάποιο ταξίδι τους, σε σημείο η Χέιλι Τομέι να έχει πλέον και την ευχέρεια της επιλ��γής.

6.jpg


9.jpg

10.jpg