​Λίγες μόλις μέρες μετά την επίσκεψη του Ανδρέα Λοβέρδου στην Αλβανία όπου αποφασίστηκε η επανεργοποίηση της κοινής επιτροπής για την αναθεώρηση των σχολικών βιβλίων στον τομέα της ιστορίας, της γεωγραφίας, του πολιτισμού και της οικονομίας, με βάση τις αρχές της UNESCO και του Συμβουλίου της Ευρώπης, μια αφίσα έρχεται να βάλει φωτιές…

Σύμφωνα με το βορειοηπειρώτικο site himara.gr και τον ανταποκριτή του Αθηναικού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Αλβανία, Ι. Πάτσο, στον εσωτερικό χώρο αλβανικού κολλεγίου στο Δυρράχιο, υπάρχει μια αφίσα που απεικονίζει τον χάρτη της μεγάλης Αλβανίας και περιλαμβάνει την Κέρκυρα ενώ τα όριά της φτάνουν μέχρι την Θεσπρωτία. Επίσης στην αφίσα φαίνονται διάφορες προσωπικότητες της Αλβανικής ιστορίας καθώς και η λέξη "Autokton", δηλαδή Αυτόχθονες.

Πάντα σύμφωνα με το τοπικό site το οποίο επικαλείται δημοσιογράφο του Αθηναικού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Αλβανία, Ι. Πάτσο, σε κάποια σχολεία που εδρεύουν στα Τίρανα, το πρωί κατά την διάρκεια της προσέλευσης των μαθητών παίζονται στα μεγάφωνα εθνικιστικά τραγούδια.