Απεργούν οι νεκροθάφτες στη Σιέρα Λεόνε, επειδή η κυβέρνηση δεν τους έχει καταβάλει το επίδομα επικίνδυνης εργασίας και αφήνουν τις σορούς από τον Έμπολα στον δρόμο έξω από νοσοκομείο!

Συγκεκριμένα οι απεργοί άφησαν έως και 15 πτώματα στους δρόμους, τα τρία εξ αυτών στην είσοδο του νοσοκομείου για να εμποδίζουν την είσοδο των ασθενών, σύμφωνα με κατοίκους της Κενέμα.

Ο επικεφαλής της ομάδας αντιμετώπισης της επιδημίας στην επαρχία, Αμπντούλ Ουάχαμπ Ουάν, είπε ότι τα πτώματα, μεταξύ αυτών και δύο μωρών, είχαν αφεθεί στους δρόμους γύρω από το νοσοκομείο της Κενέμα.

ebola_sierra_leone_3006951b.jpg
Εκπρόσωπος των απεργών στην ανατολική πόλη Κενέμα δήλωσε ότι δεν τους έχει καταβληθεί το επίδομα επικίνδυνης εργασίας τις τελευταίες επτά εβδομάδες.

Οι αρχές της Σιέρα Λεόνε παραδέχθηκαν ότι δεν έχουν καταβάλει το επίδομα, όμως προειδοποίησαν ότι θα απολυθούν, όσοι προβούν σε απεργία.

«Η έκθεση πτωμάτων με έναν πολύ, πολύ απάνθρωπο τρόπο είναι εντελώς απαράδεκτη», δήλωσε ο Σίντι Γιαχία Τούνις, εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Αντιμετώπισης του ιού Έμπολα.

Η Σιέρα Λεόνε είναι η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα της ασθένειας.