Στο περιοδικό “Porter” μίλησε η Μόνικα Λεβίνσκι και βέβαια αναφέρθηκε στο ροζ σκάνδαλο με τον τότε πρόεδρο Κλίντον, που αμαύρωσε το όνομά της ανά την υφήλιο. Όνομα που παρόλα αυτά δεν θα αλλάξει, παρότι είναι πλέον δια παντός συνδεδεμένο με το συγκεκριμένο περιστατικό.

«Κανένας από τους εμπλεκόμενους δεν άλλαξε το όνομά του. Γιατί θα έπρεπε να το κάνω εγώ;» είπε η 41 ετών Μόνικα, αναφερόμενη στην επανεμφάνισή της στη δημόσια ζωή, 16 χρόνια μετά το διαβόητο περιστατικό στο οβάλ γραφείο.

Η ίδια παραδέχτηκε ότι κατά καιρούς χρησιμοποιεί ψευδώνυμα για να προστατέψει την ιδιωτική της ζωή, αλλά διευκρίνισε ότι δεν ντρέπεται για το ποιά είναι, παρόλο που στο παρελθόν σκέφτηκε πολλές φορές την αυτοκτονία.

«Το 1998 ήμουν τρομοκρατημένη. Για 8 μήνες φοβόμουν πως θα βρεθώ στη φυλακή» είπε χαρακτηριστικά η Λεβίνσκι, η οποία αποκάλυψε ότι υπέφερε από κατάθλιψη.

Ακόμη, είπε πως φοβόταν ότι δεν θα βρει ποτέ δουλειά, αν και η «ανάρμοστη» συμπεριφορά της βοήθησε το εισόδημα της. Έφτιαξε δική της σειρά με τσάντες, έκανε διαφημίσεις για αδυνάτισμα και συμμετείχε σε ριάλιτι.

Η ίδια τόνισε ότι θα είχε κερδίσει πάνω από 12 εκατομμύρια δολάρια από άλλες προσφορές αλλά τις απέρριψε. Τώρα συμμετέχει σε εκστρατεία κατά του κυβερνο-εκφοβισμού γιατί θεωρεί ότι ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ταπεινώθηκε απόλυτα μέσω ίντερνετ.