​Μια ακουαρέλα που είχε ζωγραφίσει ο Αδόλφος Χίτλερ το 1914 πωλήθηκε 130.000 σε μια δημοπρασία στη Νυρεμβέργη το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε ο οίκος που τη διοργάνωσε.

Ο αγοραστής είναι ένας ιδιώτης από τη Μέση Ανατολή, ο οποίος ήταν παρών στην πώληση, δήλωσε η Κάτριν Βάιντλερ, η επικεφαλής του οίκου δημοπρασιών που προχώρησε στην πώληση. Η ίδια διευκρίνισε πως υποβλήθηκαν συνολικά δώδεκα προσφορές από επίδοξους αγοραστές στην Ασία και στην Αμερική.

Το έργο, υπό τον τίτλο "Standesamt und Altes Rathaus Munchen" («Το ληξιαρχείο και το παλιό δημαρχείο του Μονάχου») είναι ένας από τους περίπου 2.000 πίνακες που φιλοτέχνησε ο νεαρός Χίτλερ από το 1905 ως το 1920, όταν ήταν ακόμη ένας άσημος καλλιτέχνης που πάσχιζε να εξασφαλίσει τα προς το ζην πουλώντας πίνακες και καρτ-ποστάλ σε τουρίστες.

Ερωτηθείσα πριν από τη δημοπρασία εάν θεωρεί ανάρμοστη τη πώληση των έργων του ναζιστή δικτάτορα τα οποία θεωρούνται περιορισμένης καλλιτεχνικής αξίας, η Βάιντλερ παρέπεμψε τα παράπονα στις ιδιοκτήτριες της ακουαρέλας, δύο Γερμανίδες ηλικίας πάνω από 70 ετών, που δεν κατονομάστηκαν.

Η ίδια επισήμανε ότι οι ιδιοκτήτριες αποφάσισαν να δωρίσουν περίπου το 10% των κερδών τους σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που βοηθά παιδιά με αναπηρία.