Για τη φονική επίθεση στην εβραϊκή συναγωγή στην Ιερουσαλήμ, με τραγικό απολογισμό τέσσερις νεκρούς, ανέλαβαν την ευθύνη οι Ταξιαρχίες του Αμπού Αλί Μουσταφά, ένοπλο τμήμα του «Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης».

Οι δύο Παλαιστίνιοι δράστες, οι οποίοι επιτέθηκαν με πιστόλι, μαχαίρια και τσεκούρια έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών και τουλάχιστον εννιά άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το χτύπημα είναι απάντηση σε μια σειρά αιματηρών περιστατικών στην Ιερουσαλήμ, για το μέλλον του ιερού τόπου τόσο για τους μουσουλμάνους όσο και για τους εβραίους, συγκεκριμένα της Πλατείας των Τεμενών (Όρος του Ναού για τους εβραίους).

Από την ίδρυσή της αποτελεί σταθερά τη δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη μέσα στην Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), στην οποία κυριαρχεί η Φατάχ, ιστορικό κίνημα του Γιάσερ Αραφάτ και σήμερα του προέδρου του Κράτους της Παλαι��τίνης, Μαχμούντ Αμπάς.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, τόνισε ότι η χώρα του θα απαντήσει «με σιδερένιο χέρι» στην επίθεση στην Ιερουσαλήμ.

Το γραφείο του Παλαιστινίου προέδρου εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία τονίζει ότι «η Προεδρία καταδικάζει την επίθεση σε εβραίους πιστούς την ώρα της προσευχής τους και τον θάνατο αμάχων, αδιάφορο ποιος τ��ν προκαλεί».

Η Χαμάς και η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση, ο Ισλαμικός Τζιχάντ, επαίνεσαν την επίθεση. Οι δύο οργανώσεις θεωρούνται τρομοκρατικές από πλευράς Ισραήλ.