​Με την Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τα «έβαλε» ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος είπε ούτε λίγο, ούτε πολύ, πως η δράση της Ρωσίας στην Ουκρανία, θυμίζει την ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ.

«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι με την κατάσταση. Ένα μεγάλο κράτος εκφοβίζει ένα μικρότερο και έχουμε δει τις καταστροφικές συνέπειες πού είχε αυτό στο παρελθόν για την Ευρώπη και τον κόσμο».

Παρόμοια σχόλια είχε κάνει και τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν στα πλαίσια μιας συνόδου κορυφής, σύγκρινε την στάση της Ρωσίας στο θέμα της Ουκρανίας με την στάση του Χίτλερ κατά την διάρκεια της συνδιάσκεψης του Μονάχου το 1938.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην θέση της Ευρώπης, στο θέμα της Ουκρανίας, αναφέροντας: «Η Ρωσία πρέπει να αναγνωρίσει την επιθυμία της Ουκρανίας να εξελιχθεί σε μια αυτόνομη και ελεύθερη χώρα. Αν η Ρωσία δείξει καλή διάθεση, οι κυρώσεις θα αρθούν. Στην αντίθετη περίπτωση, θα γίνουν ακόμα πιο σκληρές».

Και όλα αυτά λίγες ώρες πριν την σύνοδο κορυφής των G20 το Σαββατοκύριακο στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, η οποία αναπόφευκτα θα επισκιαστεί από το σκηνικό πολέμου που έχει «στηθεί» για τα καλά στην ανατολική Ουκρανία.