Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου είναι αληθινές και δείχνουν μια φάλαινα 15 τόνων (!) να ξεβράστηκε στην παραλία Saintes-Marie-de-la-Mer, κοντά στο Μονπελιέ στη Γαλλία!

B10B220B860DDEA13A921355D5A0B1ED.jpg
falaineas2.jpg
Αμέσως σήμανε συναγερμός και οι αρχές έκλεισαν την παραλία αλλά και τους γύρω δρόμους, υπό το φόβο… της έκρηξης!!! Ναι καλά διαβάσατε… έκρηξης!

falaineas3.jpg
Το ίδιο είχε συμβεί και πέρυσι στις Νήσους Φερόε, λόγω αεριών που υπάρχουν μέσα στα κήτη.

falaineas4.jpg
Τότε μια νεκρή φάλαινα φυσητήρας «εξερράγη» στην κυριολεξία, καθώς ένας βιολόγος επιχείρησε να ανοίξει το στομάχι της, για να εξετάσει το νεκρό ζώο και να μπορέσει να πάρει το σκελετό του για να εκτεθεί σε μουσείο. (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ).

1415700639686_wps_20_Biologist_Bjarni_Mikkelse.jpg
Ξαφνικά όμως και ενώ είχε αρχίσει να δουλεύει με το νυστέρι, τα εντόσθια, τα εσωτερικά όργανα και όλα τα... υπόλοιπα που βρίσκονταν μέσα στο νεκρό θαλάσσιο κήτος όρμησαν σαν τσουνάμι έξω από το στομάχι της φάλαινας, κάνοντας τον επιστήμονα με την προστατευτική στολή να τρέξει τρομαγμένος για να προστατεύσει τον εαυτό του από τους τόνους γλίτσας.

Τώρα οι Γάλλοι δεν θέλουν να συμβεί κάτι αντίστοιχο και ψάχνουν να βρουν τον καλύτερο τρόπο για να ξεφορτωθούν το ''πτώμα''.

Μάλιστα, το πιο πιθανό είναι να προκαλέσουν ελεγχόμενη έκρηξη με δυναμίτη, προτού αυτή συμβεί από μόνη της και πιθανότατα δε θα είναι διόλου ελεγχόμενη.

Όπως εξήγησε η μία εκ των υπευθύνων, η Anais Cheiron, «τα αέρια μαζεύονται στο στομάχι του ζώου έως ότου εκραγεί».