​Ταραχές ξέσπασαν στην Πλατεία των Τζαμιών μεταξύ αστυνομικών και μασκοφόρων διαδηλωτών. Oι διαδηλωτές όπως θα δείτε και στο βίντεο πετούν πέτρες και φωτοβολίδες στις ισραηλινές δυνάμεις Ασφαλείας οι οποίες προσπαθούν να τους απωθήσουν από το εσωτερικό του τεμένους.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν βομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα κατά του πλήθους όπου υπάρχουν και δεκάδες παιδιά που περιμένουν να πάνε στο σχολείο. Τα αίτια αυτής της νέας κλιμάκωσης της έντασης δεν είναι σαφή. Νωρίτερα , εβραίοι εξτρεμιστές είχαν απευθύνει πρόσκληση για μαζική προσέλευση και προσευχή στην Πλατεία των Τζαμιών.

Εν τω μεταξύ, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον 13 τραυματίστηκαν στην Ιερουσαλήμ από νέα επίθεση με αυτοκίνητο κατά πεζών, τη δεύτερη μέσα σε δύο εβδομάδες.

Η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας χαιρέτισε την δεύτερη επίθεση με αυτοκίνητο. Πριν δύο εβδομάδες ένας Παλαιστίνιος είχε οδηγήσει το όχημά του εναντίον ανθρώπων που περίμεναν σ' ένα σταθμό τρένου με αποτέλεσμα να σκοτώσει ένα μωρό.

Τέλος οδηγός έριξε το αυτοκίνητό πάνω σε πεζούς στην Ιερουσαλήμ.

Μάλιστα κατέβηκε από αυτό και επιτέθηκε με σιδηρολοστό σε περαστικούς και αστυνομικούς.