​Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί φέρεται να αποκαλεί «αντρογυναίκα» τη Μαρίν Λεπέν, «κακοντυμένο» τον Φρανσουά Ολάντ, «ηλίθιους» τους βουλευτές του UMP και «ξιπασμένη» την Βαλερί Τριερβελέρ!

Σύμφωνα με δύο δημοσιογράφους της Le Parisien, την Ναταλί Σουκ και τον Φρεντερίκ Γκερσέλ, οι οποίοι στο βιβλίο τους που κυκλοφορεί σήμερα με τίτλο This is Between Us, Eh?, αναφέρουν ότι ο γάλλος πρόεδρος δεν μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τους αντιπάλους του.

Το βιβλίο αποτελείται από συζητήσεις που είχε ο Σαρκοζί με τους δύο δημοσιογράφους:

«Είναι αντρογυναίκα. Είναι μια άμορφη μάζα. Φέρνει μαζί της έναν αέρα σιχαμάρας» φέρεται να λέει για την επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.

Μάλιστα όταν ο Φρανσουά Ολάντ, επικράτησε του Σαρκοζί στις εκλογές του 2012, ο πρώην πρόεδρος τον «στόλισε» κανονικά:

«Είναι κακοντυμένος και τρώει πατατάκια. Όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο πρέπει να φροντίζεις περισσότερο τον εαυτό σου. Το σώμα του προέδρου έχει σημασία. Πρέπει να είσαι καθαρός, εκλεκτικός, άψογος».

Όσο για το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει με την Τριερβελέρ και την Γκαγιέ φέρεται να είχε πει:

«Τι παλιοτόμαρο. Αυτό λέει πολλά για το χαρακτήρα του» ήταν το σχόλιο του Σαρκοζί τον Ιανουάριο.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι και η Τριερβελέρ γλίτωσε από τα βέλη του καθώς φέρεται να την χαρακτηρίζει «χαζή και ξιπασμένη». «Δεν ήταν πολύ καλή πολιτική συντάκτης και ούτε είναι πολύ καλή στα πολιτιστικά».