Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 16χρονος μαθητής, ο οποίος παραδέχτηκε ότι αυτός είναι ο δράστης της δολοφονίας της 61χρονης καθηγήτριας, Αν Μαγκουίρ, από το Λιντς.

Ο μαθητής, του οποίου τα στοιχεία δεν αποκαλύπτονται, δήλωσε ένοχος όταν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου και ομολόγησε ότι μαχα��ρωσε μέχρι θανάτου την καθηγήτρια του μπροστά στα μάτια των μαθητών της, τον περασμένο Απρίλιο.

αρχείο λήψης.jpg
H 61χρονη καθηγήτρια εργαζόταν τα τελευταία 40 χρόνια στο Corpus Christi Catholic College στο Ηνωμένο Βασίλειο και επρόκειτο να βγει στη σύνταξη, τον Απρίλιο.

Ο ανήλικος δράστης δεν έδειξε μετανιωμένος για την πράξη του, ενώ συμμαθητές του είπαν ότι ανέφερε κατά καιρούς ότι μισούσε την καθηγήτρια και πως την ήθελε νεκρή.

αρχείο λήψης (1).jpg
«Οι γονείς είναι αξιοπρεπείς και υπεύθυνοι άνθρωποι. Είναι χαμένοι και προσπαθούν να καταλάβουν πως και γιατί έγινε έτσι ο γιος τους, ενώ παράλληλα συνεργάστηκαν πλήρως με τις αρχές. Είναι μια από εκείνες τις περιπτώσεις στις οποίες οι ενέργειες ενός κατηγορουμένου δεν μπορούν να εξηγηθούν από την οικογενειακή του κατάσταση» είπε ο εισαγγελέας Πολ Γκρίντνι.