​Σε κλινική του Μπουένος Άιρες νοσηλεύεται από την Κυριακή το βράδυ η Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ εξαιτίας «λοιμώδους πυρετού»!

Η 61χρονη Κίρχνερ «έχει μια λοιμώδη εμπύρετη κατάσταση εξαιτίας της οποίας αποφασίστηκε να νοσηλευτεί στην κλινική Οταμάντι του Μπουένος Άιρες για να λάβει την κατάλληλη θεραπεία» ανέφερε η ανακοίνωση η οποία υπογράφεται από τους δρ Μαρσέλο Μπαλεστέρος και Ρικάρντο Σόλα.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Πρόεδρος της χώρας αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Πριν από περίπου δέκα ημέρες στις 21 Οκτωβρίου επέστρεψε στα προεδρικά της καθήκοντα από τα οποία απουσίαζε για 48 ώρες λόγω μιας φαρυγγίτιδας που την ταλαιπώρησε. Αλλά και τον περασμένο Ιούλιο, η Κριστίνα Κίρχνερ είχε επίσης αναγκαστεί να ξεκουραστεί, εξαιτίας πονόλαιμου και λαρυγγίτιδας. Μάλιστα τότε είχε αλλάξει το επίσημο πρόγραμμά της και είχε αναβάλει ένα προγραμματισμένο ταξίδι της στην Παραγουάη.

Ακόμα πριν από έναν χρόνο, η Πρόεδρος της Αργεντινής είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση εξ αιτίας ενός εγκεφαλικού αιματώματος και είχε απουσιάσει από την προεδρία της χώρας για έξι εβδομάδες, μέχρι να βγουν τα θετικά αποτελέσματα των μετεγχειρητικών εξετάσεων.