​Έχουν περάσει 47 χρόνια από τότε που εκτελέστηκε ο άνθρωπος που αποτελεί μέχρι και σήμερα το σύμβολο της επανάστασης, ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, στη Βολιβία.

CheHigh.jpg
Πριν λίγες μέρες, στην ισπανική Σαραγόσα, ο Ιμανόλ Αρτεάγα ανακάλυψε σε ένα κουτί με πούρα που είχε κρυμμένο στα ράφια του, φωτογραφίες του μεγάλου επαναστάτη, κάποιες από αυτές, μάλιστα, ανέκδοτες.

fo_0.jpg
Όπως βλέπετε, αρκετές από αυτές απεικονίζουν το άψυχο κορμί του ίδιου, ενώ υπάρχουν και δυο που δείχνουν την Ταμάρα Μπούνκε, την φίλη και συναγωνίστρια του Τσε, με καταγωγή από τη Γερμανία, που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών στη Βολιβία τρεις μήνες πριν την εκτέλεση του.

fo2.jpg
Οι συνολικά οκτώ φωτογραφίες, τραβήχτηκαν από τον Μαρκ Χούτεν, ανταποκριτή του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων (AFP), ο οποίος ήταν ο μοναδικός δημοσιογράφος που τεκμηρίωσ�� το θάνατο του επαναστάτη.

tamara-bunke.jpg
Εκείνος επειδή φοβήθηκε ότι δεν θα τον αφήσουν να βγάλει τις φωτογραφίες από τη χώρα, όταν θα έφευγε, τις έδωσε στον θείο του Ιμανόλ, Λουίς Καρτέρο, που ήταν ιεραπόστολος στην χώρα, για 11 χρόνια.

fo1.jpg