Στο ενδιαφέρον του για την απόκτηση του ξενοδοχείου «Χίλτον» στην Αθήνα, αλλά και για γενικότερες επενδύσεις στην Ελλάδα, αναφέρθηκε, μιλώντας στο New Greek TV, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης, ο οποίος όμως ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ακόμη οριστική εξέλιξη.

«Πρόσφατα, καταθέσαμε μια πρόταση για ένα ξενοδοχείο (σ.σ. Χίλτον). Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ και θέλουμε να επενδύσουμε.

Όμως, προσπαθώ να κλείσω μια συμφωνία η οποία θα δίνει νόημα σε αυτήν την επένδυση. Το θέλαμε, κάναμε πρόταση και περιμένουμε», δήλωσε ο Τζον Κατσιματίδης.

hilton.jpg
Το όνομα του Τζον Κατσιματίδη για το Χίλτον ακούστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούνιο, όταν δημοσιεύματα τον συμπεριέλαβαν μεταξύ των ενδιαφερόμενων. Μάλιστα, άλλα ρεπορτάζ τον Ιούλιο παρουσίασαν την υπόθεση σχεδόν τελειωμένη, κάνοντας λόγο για μια συμφωνία ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Με ενδιαφέρει να επενδύσω στην Ελλάδα και πάντα κυνηγάω αυτήν την προοπτική», ανέφερε επίσης ο Τζον Κατσιματίδης.

Ποιος είναι ο Τζον Κατσιματίδης

katsimatidisz.jpg

Γιος φαροφύλακα, γεννημένος στη Νίσυρο το 1948, ταξίδεψε με τους γονείς του από τα Δωδεκάνησα στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης σε ηλικία μόλις 6 μηνών. Το 1969 άνοιξε το πρώτο ιδιόκτητο (και χωρίς τραπεζικό δανεισμό) μπακάλικο με την επωνυμία Red Apple στη γωνία της 87ης λεωφόρου με την οδό Μπρόντγουεϊ στο Μανχάταν. Πολύ γρήγορα, σε ηλικία 24 ετών, κατείχε δέκα μαγαζιά και ο τζίρος του έφτανε τα 25εκατ. δολάρια το χρόνο.

Το 1986 εξαγόρασε μια γνωστή στους νεοϋορκέζους αλυσίδα σουπερμάρκετ, τη Gristedes, και ένα χρόνο αργότερα την εταιρεία διύλισης πετρελαίου United Refining Company, η οποία σήμερα διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο πρατηρίων με την επωνυμία Kwik-Fill στο βορειοδυτικό κομμάτι της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και στη Δυτική Πενσυλβάνια.

Στην ιδιοκτησία του βρίσκονται επίσης περισσότερα από 300 ακίνητα «φιλέτα» σε Νέα Υόρκη και Φιλαδέλφεια, εταιρεία μίσθωσης αεροπλάνων καθώς και η ομογενειακή εφημερίδα «The Hellenic Times». Σήμερα, η συνολική αξία του ομίλου του Τζόν Κατσιματίδη εκτιμάται ότι προσεγγίζει τα 4δις.δολάρια.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Κατσιμάτιδη, στο περιθώριο της παρουσίας του στη δεξίωση του φιλανθρωπικού οργανισμού HANAC.