​Τον Αύγουστο του 2008 ο ελληνοαυστραλός δημοσιογράφος Κώστας Γρίμπιλας δέχτηκε το απόλυτο δώρο ζωής. Ο πατέρας του νεαρού αυστραλού Ντουζόν Ζάμιτ μόλις έμαθε ότι ο γιός του, που λίγες μέρες νωρίτερα είχε ξυλοκοπηθεί άγρια έξω από νυχτερινό κέντρο στη Μύκονο, πεθαίνει, δωρίζει την καρδιά του δικού του παιδιού του στον Κώστα Γρίμπιλα. Και χαρίζει μια νέα ζωή στο παιδί της Μισέλ Γρίμπιλα..

Που να φανταζόταν κανείς ότι 6 χρόνια μετά και η μητέρα του Κωστα, 57 ετών σήμερα, θα δεχόταν το ίδιο δώρο ζωής. Με μια διαφορά: η καρδιά που μεταμόσχευσαν στη Μισέλ Γρίμπιλα στο Σιδνεϊ προέρχεται από δότη που δεν ήταν απλώς εγκεφαλικά νεκρός όπως ο Ντουζόν. Η καρδιά είχε σταματήσει να χτυπά επί 20 λεπτά. Όμως χάρη σε ένα πρωτοποριακό μηχάνημα διατηρήθηκε ζωντανή μέχρι τη μεταμόσχευση.

«Είμαι ξανά ζωντανή και νιώθω σα να είμαι άλλος άνθρωπος. Αισθάνομαι ξανά 40 ετών» ανέφερε η ίδια.

Η Μισέλ Γρίμπιλα ευχαριστεί από τα βάθη της νέας της καρδιάς τους γιατρούς. Τη μοίρα. Όπως ακριβώς και o Κωστας που δεν έπαψε να εκφράζει δημόσια την ευγνωμοσύνη του προς τον Ντουζόν και τους γονείς του αλλά και προς τους γιατρούς που έκαναν την επέμβαση. Στην ίδια μεταμόσχευση με τη Μισέλ Γρίμπιλα υποβλήθηκε και ο 43χρονος Γιαν Νταμέν που μιλά για ιατρικό θαύμα...

Ένας τρίτος ασθενής αναρρώνει τώρα από παρόμοια επέμβαση. Οι γιατροί πιστεύουν ότι με αυτή την τεχνική μπορούν να σωθούν έως και 30% περισσότερες ζωές.