Τρόμος στον Καναδά. Την Tετάρτη, σημειώθηκε ένοπλη επίθεση​ μέσα και έξω στο Κοινοβούλιο στην Οτάβα, με αποτέλεσμα ένας στρατιώτης να πεθάνει. Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν πως πυροβολισμοί έχουν ακουστεί και σε ένα γειτονικό ξενοδοχείο αλλά και εμπορικό κέντρο.

Συγκεκριμένα, η ε��ίθεση ξεκίνησε έξω από το Κοινοβούλιο, όταν στρατιώτης που στεκόταν φρουρός στο Μνημείο δέχθηκε πυρά. Ένας ακόμα φρουρός τραυματίστηκε ελαφρύτερα.

23OTTAWA-3-master675.jpg
Στη συνέχεια, αυτόπτες μάρτυρες είδαν τουλάχιστον έναν άνδρα να τρέχει προς το κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζεται το Κοινοβούλιο. Παράλληλα, έκαναν λόγο για τουλάχιστον 30 πυροβολισμούς μέσα στο Κοινοβούλιο.

Το κτίριο αποκλείστηκε από την αστυνομία.
Το CBC είχε νωρίτερα μεταδώσει ότι ένας ένοπλος είναι νεκρός. Επίσης νοσοκομείο στην Οτάβα ενημέρωσε ότι τρία άτομα διακομίσθησαν με τραύματα, από τα οποία τα δύο είναι σε σταθερή κατάσταση.

Εν τω μεταξύ όπως μετέδωσε η καναδική τηλεόραση, την ώρα της επίθεσης ήταν μέσα στη Βουλή ο καναδός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ, ο οποίος φυγαδεύτηκε και είναι ασφαλής. O ίδιος καταδίκασε την επίθεση και τόνισε πως θεωρεί σημαντικό να μην διαταραχθεί η λειτουργία της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου. Σε ασφαλή σημεία μεταφέρθηκαν επίσης οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, ο Τόμας Μάλκερ του αριστερού κόμματος NPD και ο Τζάστιν Τριντό των Φιλελευθέρων.

B0jmSMuIMAA_7J6.jpg
Οι κάτοικοι του κέντρου της Οτάβα έλαβαν εντολή να παραμείνουν στα σπίτια τους και να απομακρυνθούν από τα παρά��υρα, καθώς η αστυνομία εξέφραζε φόβους ότι ένοπλος είχε καταφύγει στη στέγη του κοινοβουλίου. Ελεύθεροι σκοπευτές πήραν θέση στις στέγες των γύρω κτηρίων, όπως στο Μουσείο Καλών Τεχνών.

Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό όλων των κυβερνητικών κτηρίων στην καναδική πρωτεύουσα, ενώ φέρονται να αναζητούν έναν ύποπτο ο οποίος διέφυγε πεζός προς την περιοχή του Σατό και άλλον έναν ο οποίος πιθανόν να διέφυγε με μοτοσικλέτα.

Όλες οι βάσεις των ενόπλων δυνάμεων του Καναδά ανά την χώρα έχουν κλείσει, παράλληλα, τις πύλες τους σε πολίτες.

Να σημειωθεί ότι σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Καναδά βρίσκεται ο Λευκός Οίκος, όπως μετέδωσε ο εκπρόσωπος του Μπαράκ Ομπάμα.

b0jpdqaccaeyfsu.jpglarge.jpeg

A010B4F67DA81BC8F5FDA74F366857B6.jpg

b0jwriviyaan0kj.jpglarge.jpeg

FAB8678A06CCD1BBBBAFF293930D8477.jpg

DE2649B1F148865743A61150CC40E33F.jpg