​Πέθανε την Τρίτη ο 81χρονος πατέρας του βρετανού ομήρου των τζιχαντιστών Τζον Κάντλεϊ, Πολ Κάντλεϊ, ο οποίος πριν λίγες μέρες δημοσιοποίησε ένα βίντεο στο οποίο έκανε έκκληση στο Ισλαμικό Κράτος να απελευθερώσουν το γιο του σύμφωνα με τη Mirror.

O Πολ, που απεβίωσε από πνευμονία, μιλώντας από το κρεβάτι του νοσοκομείου έλεγε στους τζιχαντιστές:

«Σε αυτούς που κρατούν τον John, μάθετε ότι είναι ένας καλός άνθρωπος. Βοηθάει μόνο τους σύρους πολίτες και σας ζητώ, στο όνομα οποιασδήποτε θυσίας, να μας βοηθήσετε και να τον αφήσετε να γυρίσει στο σπίτι του, σε όσους τον αγαπούν».

Σύμφωνα μ�� την ανακοίνωση της οικογένειας η υγεία του 81χρονου είχε επιδεινωθεί τα τελευταία δύο χρόνια της απαγωγής του γιου του.

«Τις τελευταίες πέντε μέρες προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε με τον John να του γνωστοποιήσουμε το θάνατο του πατέρα του, πριν το γεγονός δει το φως της δημοσιότητας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ο Πολ πέθανε χωρίς να ξέρει αν οι τζιχαντιστές είδαν κάποιες από τις εκκλήσεις του. Το βάρος του θανάτου του είναι βαρύ, καθώς θέλαμε τόσο να πούμε στον John ότι ο πατέρας του δεν είναι πια στη ζωή».