​Τρία κορίτσια εφηβικής ηλικίας από τις ΗΠΑ τέθηκαν υπό κράτηση στη Φραγκφούρτη και εστάλησαν πίσω στην πατρίδα τους καθώς η τύχη τους αγνοείτο από την περασμένη εβδομάδα και πιστεύεται ότι έκαναν το ταξίδι με στόχο να ενταχθούν στους μαχητές το�� Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή.

Η Τουρκία θεωρείται από τους ειδικούς διαμετακομιστικό σημείο για ανθρώπους που θέλουν να ενταχθούν σε τζιχαντιστικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή.

Τα κορίτσια εστάλησαν το σαββατοκύριακο πίσω στις οικογένειές τους στο Ντένβερ του Κολοράντο, δήλωσε χθες, Τρίτη, στην Ουάσινγκτον εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI).

Δύο από τα κορίτσια ήταν αδελφές με καταγωγή από τη Σομαλία και ηλικίας 15 και 17 ετών και το τρίτο ήταν μια 16χρονη από μια άλλη οικογένεια σουδανικής καταγωγής, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντένβερ Ποστ».

Εκπρόσωπος της σομαλικής οικογένειας είπε στην «Ποστ» πως τα κορίτσια αγόρασαν τα ίδια τα εισιτήριά τους, αλλά δεν απάντησε σε δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης ότι σχεδίαζαν να ταξιδέψουν μέσω της Τουρκίας για να ενωθούν με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία.