Τη ζωή του έχασε σε αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας, ο 63χρονος Κριστόφ ντε Μαργκερί, διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού πετρελαϊκού ομίλου, “Total”.

«Η Total Group επιβεβαιώνει με μεγάλη συγκίνηση και θλίψη ότι ο διευθύνων σύμβουλός της, Κριστόφ ντε Μαργκερί, πέθανε χθες το βράδυ λίγο μετά τις 22:00 (ώρα Παρισιού) σε αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο στη Μόσχα μετά από σύγκρουση του αεροσκάφους με ένα εκχιονιστικό μηχάνημα» ανέφερε η ανακοίνωση του γαλλικού πετρελαϊκού ομίλου.

demargerietotal.jpg
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται: «Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα: τρία άτομα από το πλήρωμα του αεροσκάφους, ο οδηγός του οχήματος και ο Κριστόφ ντε Μαργκερί» και τελειώνει ως εξής:

«Οι πρώτες σκέψεις της διοίκησης και των εργαζομένων του ομίλου Total είναι στη σύζυγο, τα παιδιά και τους φίλους του Κριστόφ ντε Μαργκερί και στις οικογένειες των τεσσάρων άλλων θυμάτων».

Λεπτομέρειες για τις συνθήκες του δυστυχήματος δεν έγιναν γνωστές, αλλά σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης πιθανότατα προκλήθηκε λόγω της ομίχλης που επικρατούσε τη στιγμή της απογείωσης του ιδιωτικού αεροσκάφους τύπου Falcon jet-50.

Ο εκλιπών ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «Big Moustache» και ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Total το 2010, μετά από μια σημαντική καριέρα στο γαλλικό κολοσσό του πετρελαίου. Υπό την ηγεσία του, ο όμιλος είχε επιταχύνει τα τελευταία χρόνια τις επενδύσεις του στην έρευνα και σε πολλά φιλόδοξα σχέδια στην παραγωγή πετρελαίου.