​Ένα ακόμη πείραμα δείχνει πως τα παιδιά καταλαβαίνουν και επηρεάζονται από τα πάντα ανεξαρτήτου ηλικίας. Στο βίντεο που μπορείτε να δείτε πρωταγωνιστεί ένα αγοράκι 15 μηνών, τον Άντριεν και αποτελεί πείραμα, το οποίο πραγματοποίησε το «University of Washington’s Institute for Learning and Brain Sciences».

Όπως μπορείτε να δείτε, στην αρχή όλα κυλούν ομαλά και ο ξανθός μπόμπιρας παίζει με κάτι χάντρες, μαζί με μια νεαρή κοπέλα. Ξαφνικά στον χώρο μπαίνει μια ακόμη γυναίκα, η οποία ενοχλημένη από τον ήχο που έκαναν οι χάντρες, κάνει παρατήρηση στην κοπέλα. Όταν εκείνη δίνει τις χάντρες στον μικρούλη για να παίξει μόνος του, αυτός δεν παίζει… απλώς κοιτάει τη θυμωμένη γυναίκα!

1413211832804screencapture.png
Για ποιον λόγο όμως ένα παιδί δεν αρπάζει την ευκαιρία για παιχνίδι; Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα παιδιά, ακόμα και από την ηλικία των 15 μηνών, καταλαβαίνουν πότε κάποιος είναι νευριασμένος και προσπαθούν να μην τον θυμώσουν περισσότερο.

Παράλληλα, η ίδια έρευνα με διαφορετικά αντικείμενα πραγματοποιήθηκε σε άλλα 149 παιδιά ηλικίας 15 μηνών, αγόρια και κορίτσια. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όλα τα παιδιά δεν άγγιζαν καν τα παιχνίδια, όταν είχε προηγηθεί ένταση, αποδεικνύοντας πόσο διστακτικό και φοβισμένο μπορεί να κάνουν ένα παιδί οι φωνές και τα νεύρα.

tmp_cover_48992897.jpg
Για αυτό την επόμενη φορά που θα θυμώσεις και το παιδί σου θα είναι μπροστά, σκέψου το καλά πριν φωνάξεις…