​Λίγες μόνο ώρες έπειτα από τη δημοσίευση ενός άρθρου του Βρετανού ομήρου Τζον Κάντλι στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού του Ισλαμικού Κράτους «Dabiq», οι τζιχαντιστές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα τέταρτο βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο δημοσιογράφος από το Ηνωμένο Βασίλειο να μιλά για τους αποκεφαλισμούς των συναδέλφων του -και όχι μόνο- αλλά και τις αεροπορικές επιδρομές της Δύσης κατά της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Στο νέο προπαγανδιστικό βίντεο του ΙΚ, υπό τον τίτλο «Lend Me Your Ears», δηλαδή άκουσέ με, ο Κάντλι, αναφέρει ότι το Ισλαμικό κράτος έχει μπει δυναμικά στη μάχη και πως οι αμερικανικές επιδρομές εναντίον της, δεν πρόκειται να τo σταματήσουν.

Να σημειωθεί ότι ο Κάντλι δεν κάνει καμία αναφορά στη δολοφονία του Βρετανού οδηγού ταξί Άλαν Χένινγκ, κάτι που σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Sky News σημαίνει ότι το βίντεο έχει γυριστεί πριν τον φόνο του Χένινγκ.

Νωρίτερα την Κυριακή οι τζιχαντιστές δημοσίευσαν ένα άρθρο του Τζον Κάντλι στο περιοδικό τους «Dabiq».

«Περιμένω την σειρά μου να πεθάνω από τους τζιχαντιστές, εκτός αν αλλάξει κάτι σύντομα» αναφέρει σε αυτό μεταξύ άλλων, ο βρετανός όμηρος του ΙΚ απευθύνοντας δραματική έκκληση για βοήθεια.