​Σάλος έχει προκληθεί στην Βρετανία, από τις δηλώσεις του αρχηγού του αντιευρωπαϊκού, λαϊκιστικού κόμματος, UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι θα έπρεπε να απαγορευτεί η είσοδος στη χωρά σε μετανάστες, οι οποίοι είναι φορείς του ιού HIV, που προκαλεί AIDS.

Ο αρχηγός του UKIP υπογράμμισε σε συνέντευξη του στο περιοδικό Newsweek, ότι το κόμμα του θέλει να «ελέγξει την ποιότητα και την ποσότητα των ανθρώπων που φτάνουν» στη Βρετανία. Όταν ρωτήθηκε σε ποιους ανθρώπους θα έπρεπε να επιτρέπεται να μεταναστεύουν στη χώρα, απάντησε: «Οι άνθρωποι που δεν είναι φορείς του HIV, για να είμαι ειλικρινής. Αυτή είναι μια καλή αρχή. Και οι άνθρωποι που έχουν κάποια προσόντα».

Όπως καταλαβαίνετε οι συγκεκριμένες δηλώσεις προκάλεσαν ένα τεράστιο κύμα αντιδράσεων με τον πρόεδρο του Terrence Higgins Trust, της κυριότερης βρετανικής ένωσης που ασχολείται με τον ιό HIV και το AIDS, έξαλλο να σχολιάζει ότι ο Φάρατζ με αυτές τις δηλώσεις έφτασε σε ένα νέο επίπεδο αμάθειας.

Και δεν ήταν ο μόνος που τα «πήρε» με τις συγκεκριμένες δηλώσεις, καθώς και η βουλευτής των Εργατικών Πάμελα Νας, εξέφρασε την αποστροφή της για τις «κατάφωρες αυτές διακρίσεις» ενώ τόνισε ότι ο Φάρατζ δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της χώρας, αλλά μόνο για το επόμενο διαφημιστικό του κόλπο.

Πάντως, εκείνος, μια ημέρα μετά προσπάθησε να μαζέψει… τα ασυμμάζευτα! Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό BBC4 είπε: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ανθρώπους με ασθένειες πιθανώς θανατηφόρες να λαμβάνουν θεραπεία από το σύστημά μας εθνικής υγείας».