​Συναγερμός σήμανε την Πέμπτη στο Παρίσι όταν τέσσερις από τους 60 ενοίκους ενός κτηρίου του ασθένησαν με πυρετό και πονοκέφαλο και εκφράστηκαν φόβοι ότι επρόκειτο για κρούσματα του Έμπολα.

Οι γαλλικές αρχές σφράγισαν αμέσως ολόκληρο κτήριο ωστόσο λίγο αργότερα ένας αξιωματούχος της πόλης Σεργκί Ποντουάζ, στα βορειοδυτικά του Παρισιού, δήλωσε ότι ο συναγερμός έληξε καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν επρόκειτο για τη θανατηφόρα νόσο.

Τσεχία: Τεστ σε έναν 56χρονο

Οι Αρχές στην πρωτεύουσα της Τσεχίας ανακοίνωσαν ότι υποβάλλεται σε εξετάσεις ένας 56χρονος με συμπτώματα του ιού.

Ο άνδρας, οποίος πρόσφατα ��αξίδεψε στην Λιβερία, νοσηλεύεται σε συνθήκες απομόνωσης στο νοσοκομείο Μπουλόνκα της Πράγας.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται την Παρασκευή.

Συναγερμός και στη Ζιμπάμπουε

Στη Ζιμπάμπουε, οι υγειονομικές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν ένα ολόκληρο νοσοκομείο στη Χαράρε για να απομονώσουν έναν ασθενή που εμφανίζει επίσης συμπτώματα του Έμπολα. Οι υπόλοιποι ασθενείς της μικρής κλινικής Γουίλκινς (με 35 κλίνες) μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το ύποπτο κρούσμα.

Ο διευθυντής της υγειονομικής υπηρεσίας της Χαράρε, Πρόσπερ Τσόνζι, δεν αποκάλυψε την εθνικότητα του ασθενούς. Είπε μόνο ότι έχουν σταλεί δείγματα προς εξέταση σε ένα εργαστήριο της Νότιας Αφρικής.