​Συναγερμός για την αντιμετώπιση του Έμπολα έχει σημάνει σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ένα ύποπτο κρούσμα εμφανίστηκε στην Αυστραλία αλλά και στην κατεχόμενη Αμμόχωστο στην Κύπρο. Παράλληλα, το τηλεοπτικό δίκτυο Skynews μετέδωσε πριν λίγο ότι Βρετανός που μάλλον είχε μολυνθεί από Έμπολα πέθανε στα Σκόπια.

Την ίδια ώρα, επιδεινώνεται η υγεία της 44χρονης νοσοκόμας Tερέζα Ρομέρο, που μολύνθηκε με Έμπολα στην Ισπανία φροντίζοντας δυο ιεραποστόλους που γύρισαν από τη Λιβερία και τελικά πέθαναν στη Μαδρίτη. Παρότι της χορηγούσαν θεραπεία με ορό από άλλους ασθενείς, τώρα παρουσιάζει δυσκολία στην αναπνοή.

Ακόμη 5 άνθρωποι βρίσκονται στην απομόνωση για προληπτικούς λόγους. Οι συνάδελφοι της νοσοκόμας διαμαρτύρονται για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας. Το ίδιο και οι φιλοζωικές οργανώσεις επειδή θανατώθηκε προληπτικά ο σκύλος της.

Χθες απεβίωσε ο πρώτος ασθενής με τον ιό στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ ακόμη 5 βρίσκονται σε καραντίνα.

Σε ειδική μονάδα απομόνωσης στη Λευκωσία μεταφέρθηκε από τα κατεχόμενα της Κύπρου φοιτητής από το Τόγκο που εμφάνισε συμπτώματα του ιού.

Στην Αυστραλία 57χρονη εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού υποβλήθηκε σε τεστ για Έμπολα στο Κέρνς.

Πολλές χώρες λαμβάνουν μέτρα πρόληψης, όπως η Βρετανία που θα πραγματοποιεί ελέγχους σε δυο αεροδρόμια και στους τερματικούς σταθμούς του τρένου Γιούρισταρ και τη Ρωσία που θα χρησιμοποιεί το ειδικό αεροπλάνο μεταφοράς ασθενών.