​Ψήφο εμπιστοσύνης από την ιταλική γερουσία εξασφάλισε η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι. Υπέρ εκφράσθηκαν 165 γερουσιαστές, κατά 111, ενώ 2 επέλεξαν την αποχή.

Υπενθυμίζεται ότι η ψήφος εμπιστοσύνης είχε συνδεθεί με την πρώτη αναγκαία έγκριση των μεταρρυθμίσεων του εργασιακού, οι οποίες προβλέπουν πιο ευέλικτες απολύσεις - με περιορισμένο δικαίωμα επαναπρόσληψης σε περίπτωση δικαστικής προσφυγής- αλλά και προσπάθεια επέκτασης των συμβάσεων αορίστου χρόνου.

Κατά την χθεσινή ημέρα οι εκπρόσωποι του κινήματος Πέντε Αστέρων είχαν προχωρήσει σε θεαματική διαμαρτυρία, με κατάληψη της αίθουσας της Βουλής, ενώ κάποια μέλη της πολιτικής δύναμης του Γκρίλλο πέταξαν βιβλία και χαρτιά κατά του προέδρου του σώματος, Πιέτρο Γκράσσο.

aula-660.png
Η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση, πάντως, έχει προκαλέσει διαφοροποιήσεις και δυσαρέσκεια και στο εσωτερικό του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Δυο «δημοκρατικοί» γερουσιαστές επέλεξαν την αποχή, ένα τρίτος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης αλλά αμέσως μετά παραιτήθηκε, ενώ άλλοι 35 βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματος του Ρέντσι ζητούν να βελτιωθεί το εν λόγω μέτρο, πριν την έγκρισή του από τη Βουλή.